Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51105voia/public_html/darulcopilariei.ro/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Use of undefined constant widget_share_on_facebook_register - assumed 'widget_share_on_facebook_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r51105voia/public_html/darulcopilariei.ro/wp-content/plugins/share-on-facebook/shareonfacebook.php on line 269
Despre noi | -Calculati 2% din impozitul pe venit,aferent directionarii catre un ONG.
 • Noiembrie 2020
  M T W T F S S
  « Dec    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Despre noi

  Asociatia DARUL COPILARIEI a luat fiinta la data de 5 martie 2012 si are drept scop ajutorarea copiilor diagnosticati cu tetrapareza spastica (paralizie cerebrala).
  Cod de identificare fiscala : 29851099

  Acesti copii au nevoie in primul rand de atentia si iubirea noastra, dar mai dureros este faptul ca pana ajung sa fie independenti de ajutorul nostru au nevoie de resurse mari financiare necesare recuperarii fizice si medicatiei neurologice.

  Iata o scurta descriere a bolii:

  Tetrapareza spastica reprezinta forma cea mai grava de diplegie spastica. Are o frecventa crescuta la nou-nascutii cu encefalopatie hipoxic-ischemica, infectii intrauterine (citomegalovirus, rubeola, rujeola, etc.), malformatii structurale cerebrale grave.

  Clinic, boala afecteaza toate membrele, insa mai accentuat pe cele superioare.
  In pozitia supino (cu fata in sus) schema motorie este in extensie: bolnavul tine capul hiperextensie cu retractia umerilor si uneori toracele este retractat, membrele inferioare sunt in extensie, incrucisate, in adductie, intrarotate, chiar forfecate, se observa flexia plantara a piciorului, contractia adductorilor (ceea ce determina, in timp, luxatia de sold).

  In pozitia prono (cu fata in jos) schema motorie este in flexie. Copilul bolnav NU ridica si nu roteste capul (nici macar pentru a respira), are bratele blocate sub torace, membrele inferioare fiind adesea in flexie.

  In pozitie sezand copilul cade pe spate sau anterior deoarece are reflexele tonice cervicale asimetrice, acestea persistand si dupa varsta de 6 luni si nu achizitioneaza aceasta pozitie. Mana este inchisa in pumn, ceea ce impiedica copilul de a duce mana sau alte obiecte la gura, pozitia policelui este strans in pumn si degetele flectate.
  Mersul pe coate si pe genunchi NU este posibil.

  In cadrul examinarii neurologice se observa existenta unui sindrom piramidal la atat la membrele superioare, cat si la cele inferioare.
  Apar de asemenea, tulburari de masticatie si nutritie, ceea ce va determina efectuarea alimenatiei cu ajutorul sondei.

  Simptomatologia asociata consta in strabism, atrofie optica, crize epileptice, retard grav, complicatii ortopedice (cifoscolioza, luxatie de sold) .

  In forma usoara de tetrapareza spastica retardul este mediu, iar deplasarea se poate face doar patologic.

  Acum ca stiti exact ce inseamna acest diagnostic, intelegeti motivarea noastra de a lupta impotriva lui si efortul nostru de a veni in ajutorul parintilor acestor “ingerasi” ce nu au absolut nicio vina ca s-au nascut asa.

  Impreuna cu dumneavoastra putem sa le oferim SANSA la o copilarie si o viata mai buna, o viata independenta de ajutorul parintilor si o integrare in societate prielnica dezvoltarii sanatoase.